Well-Fit

konceptet

- för snabba träningsresultat

 

Träna hela kroppen på 20 minuter

Well-Fit är ett koncept för konditions- och styrketräning i ett. Konditionen uppnäs genom att hela passet utförs i högt tempo. Styrkan byggs upp då kroppens stora muskelgrupper aktiveras av motståndet från maskinernas vikter.

 

Well-Fit är baserad på HIT principen - Högintensiv Intervall Träning. HIT är ett resultat av den senaste forskningen inom träningsfysiologi. Målet är att uppnå snabba träningsresultat.

 

Hur ett Well-Fit pass är upplagt

Ett Well-Fit pass utförs i högt tempo för att uppnå hög träningspuls.Varje övning utförs under en begränsad period. För varje maskin ställs belastningen in till en vikt som tillåter att följa träningstakten. Byten mellan maskinerna tar bara en kort stund så att den höga pulsen bibehålls.

 

Ergonomiska, säkra och användarvänliga maskiner

De tio maskinerna är utformade för optimal kroppsställning och ergonomiska smidiga rörelser. Kroppens stora muskelgrupper aktiveras i tur och ordning i maskinerna. Tillsammans ger maskinerna en genomgång av hela kroppen på mindre än 20 minuter.

 

På varje maskin tränas de aktiverade muskelgrupper såväl koncentriskt (vid muskelns sammandragning) som excentriskt (vid återgång till muskelns utgångsläge).